L’EMAV situada a la fàbrica de Can Batlló. Font: cultura21.cat

Una de les naus de l’antic recinte industrial de Can Batlló acollirà l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV), que començarà aquest nou curs escolar 2019-2020 al complex fabril.

La fàbrica de Can Batlló és un recinte de nou hectàrees format per diversos blocs. Es tracta d’una fàbrica fundada a finals del segle XIX per Joan Batlló i Barrera. Actualment, l’edifici està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

La fàbrica va començar l’activitat industrial l’any 1880 amb l’elaboració i blanqueig de teixits de cotó, i va arribar a efectuar tots els processos de la cadena de producció tèxtil. Després de la mort de Joan Batlló, els seus nebots es van fer càrrec de la fàbrica fins a la Guerra Civil, quan va ser col·lectivitzada i va passar a ser controlada pels obrers.

Amb la instauració del franquisme, la fàbrica va passar a mans dels germans Muñoz Ramonet, que van continuar amb la producció tèxtil fins l’any 1964, quan es va reconvertir la fàbrica en un conjunt de magatzems. L’any 1976, el terreny de Can Batlló va ser requalificat al Pla General Metropolità com a equipaments i zones verdes. Finalment, l’any 2011, el veïnat de la Bordeta va entrar al recinte i va aconseguir la cessió d’un dels blocs de la fàbrica, per convertir-lo en un espai autogestionat pels veïns i veïnes per crear projectes pel barri.

Per a més informació:

La Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona ultima su trasllado a Can Batlló | La Vanguardia

Web de Can Batlló