El passat mes de novembre es van iniciar els treballs de condicionament i restauració del conjunt de les 4 poues de La Ginebreda, a Castellterçol (Moianès). Aquesta actuació, amb una inversió total de 180.000 €, és finaçada a través de la Diputació de Barcelona,  Consorci del Moianès i ajuntament de Castellterçol, implica la construcció d’un accés a la poua de més grans dimensions del conjunt mitjançant la instal·lació d’una passera d’accés fins a l’arrencada de la volta i una escala de cargol interior per tal de facilitar l’accés a la base de la poua.

Les actuacions es completaran amb el condicionament d’un sender sensorial fins a l’interior de la mateixa adaptat per a invidents mitjançant la participació de la Fundació ONCE.

És previst que aquestes obres acabin el proper mes de març i que, amb posterioritat, es completi aquest radial de l’Ecomuseu del Moianès amb el condicionament de l’antiga incineradora municipal com a Centre d’Interpretació del gel natural i la senyalització d’un itinerari de poc més de 2 km.  de recorregut que segueix 10 poues de diferents característiques i tipologies.

Obres de les poues de La Ginebreda (Castellterçol)