A finals del proper mes d’octubre és previst que s’acabin les obres de la primera fase de la restauració del forn dela Bòbila Sugranyes(Reus, Baix Camp). Tècnicament cal anomenar-lo forn i no el més popular de bòbila, ja que aquest nom de Bòbila Sugranyes és el que correspon al jaciment del paleolític que es va trobar a una bòbila del mateix propietari, però a tocar de la carretera de Castellvell.
Des de començaments d’any la ràpida i decidida intervenció sobre aquest singular i destacat element del patrimoni industrial català, que es trobava en un avançat estat de ruïna, ha permès la seva recuperació i rehabilitació.
En aquesta primera fase s’ha recuperat l’antic forn de ceràmica, del tipus Hoffman, i els accessos al mateix. El cost d’aquestes obres ha sigut de 771.000 €, la meitat dels quals ha anat a càrrec dels fons europeus FEDER.
També hi havia prevista una segona fase, en la que es projectava construir dos mòduls per incorporar-hi la recepció, els serveis i un petita sala de conferències, que, donades les actuals circumstàncies socioeconòmiques ha quedat aparcada. De totes maneres, ben aviat es preveu incorporar aquesta bòbila al circuit d’elements visitables de la ruta modernista de la ciutat de Reus, amb visites a l’interior del forn, al passadís circular, a la xemeneia central i a la planta poligonal superior.
La bòbila Sugranyes, construïda a mitjans del segle XIX, va esdevenir un símbol emblemàtic de l’activitat industrial de la ciutat de Reus, en especial en la fabricació de maons, teules i material perla construcció. Vatancar la seva activitat cap al 1970 entrant en un ràpid procés de degradació.