Ahir diumenge, dia 23 de maig, Móra la Nova va inaugurar i posar en marxa el Centre d’Interpretació del Ferrocarril, que s’ha instal·lat a l’antic edifici de l’enclavament. Es tracta de la primera fase d’un projecte que comportarà la museïtzació completa de l’estació de tren moranovenca i que recuperarà i recordarà la importància que va tenir aquesta activitat en la història del municipi. La rehabilitació de l’antiga estació ferroviària, que té més de cent anys, ha estat possible en part gràcies a la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI), de la qual en formen part, entre altres, l’ajuntament de Mora la Nova, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, RENFE i altres institucions.

També durant aquest acte- al qual van assistir més de 1000 persones, a més a més d’alcaldes, diputats, representants polítics i altres autoritats-  es va inaugurar el pont giratori, un element restaurat pels alumnes del taller d’ocupació d’elements ferroviaris de la Diputació de Tarragona, que ha aportat més de 220.000 euros a aquestes obres.

El projecte, amb un pressupost total de 3,7 milions d’euros, pretén un cop finalitzades les 8 fases del projecte  que el Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova es consolidi mitjançant un tren turístic que recorrà la Ribera d’Ebre, les 5 comarques del sud de Catalunya i la Franja de Ponent.

El nou Centre d’Interpretació del Ferrocarril
 
 
 

Inauguració
 
 
 
El pont giratori